31 травня 2007,09:39
Відбулось обласне благодійне дитяче свято «Світ дитинства».

30 травня близько 600 дітей пільгових категорій взяли участь в обласному благодійному дитячому святі «Світ дитинства», приуроченому до Міжнародного Дня захисту дітей. Із 35 міст та районів області приїхали діти-сироти, діти, що залишились без батьківського піклування, діти з функціональними обмеженнями, діти з багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей, що знаходяться під соціальним супроводом та обдаровані діти.
Діти подивились лялькові вистави, в обласному академічному театрі ляльок, відвідали парк 1 Травня, Музей авіаційної техніки, обласний краєзнавчий музей та фотовиставку «Світ дітей». Від організаторів свята - управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації та Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - кожна дитина отримала солодкі подарунки.

Міжнародний День захисту дітей започатковано у 1949 році рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. А святкували його вперше малюки усіх країн 1 червня 1950 року. Але цей день – не лише веселі святкові заходи для хлопчиків та дівчаток, подарунки і солодощі. Він є згадкою дорослим про те, що вони повинні поважати права дитини, захищати маленьких громадян від різних негараздів – війни, голоду, хвороб. Адже лише те суспільство, яке визнає пріоритетом захист прав дітей, може вважатися справедливим та гуманним.