01 червня 2007,10:08
1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Вже більше п’ятидесяти років в європейських країнах у перший день літа відзначають Міжнародний день захисту дітей. Це, насамперед, нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки, совісті та релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, експлуатації дитячої праці - як необхідних умов для формування гуманного, справедливого і благополучного суспільства.
Саме в дитинстві починається формування світогляду, закладаються основи характеру. Від того, як пройдуть дитячі роки залежать розуміння кожною людиною своєї ролі у суспільстві, становлення особистості, подальша доля.
Сьогодні у дітей країни багато проблем. Особливо хвилює проблема здоров’я дітей та їх бездоглядності, питання формування здорових звичок та моральних цінностей.
Діти - наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток їх інтересів та здібностей, забезпечити належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.