06 червня 2007,08:48
В містах та районах області: Лисичанськ

У місті розроблено план міських заходів, присвячених 65-річчю з дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія». З метою його реалізації з травня по вересень учасники художньої самодіяльності міста беруть участь в обласному фестивалі-конкурсі виконавців патріотичної пісні «Молода гвардія». Основні заходи щодо відзначення річниці створення «Молодої гвардії» розпочнуться в місті у вересні. Цього місяця в закладах культури пройдуть відкритий перегляд літератури «Жити і пам’ятати», година пам’яті «Не знатимуть спокою наші серця», краєзнавча година «Забуття не торкнеться героїв», тематична концертна програма «Ваш подвиг жив, неповторим и вечен», учні загальноосвітніх шкіл міста відвідають з екскурсією Краснодонський музей «Молода гвардія».
12 вересня у ПК ім. В.І. Леніна відбудеться вечір пам’яті «Вони залишились молодими»; 28 вересня у Лисичанській дитячій школі мистецтв відкриється виставка робіт учнів художнього відділення цієї школи; також 28 вересня у ПК ім. В.І. Леніна буде проведено диспут «Віддати життя за Вітчизну». 29 вересня у Новодружеській дитячій школі мистецтв пройде лекція-концерт, присвячена знаменній даті.
Крім того, впродовж жовтня і листопада поточного року у закладах культури нашого міста відбудуться виставка з фондів краєзнавчого музею «Навіки в пам’яті народній», науково-практична конференція «Доторкаючись серцем до подвигу» і тематичний вечір «Пам’яті героїв-молодогвардійців».