06 червня 2007,09:16
Тренінг з протидії торгівлі людьми відбувся в Луганську.

В Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти для методистів з виховної роботи міських (районних) відділів освіти відбувся тренінг «Як підвищити рівень усвідомлення торгівлі людьми».
Тренінг проходив в рамках проекту «Проведення навчальних тренінгів з протидії торгівлі людьми (особливо дітьми)», мета якого співпраця, підготовка та залучення фахівців системи загальної освіти України у процес превентивної діяльності з протидії торгівлі людьми серед учнівської молоді засобами інноваційних методик. Надзавданням цієї профілактичної роботи є створення, особливо в учнівської молоді, власної моделі безпечної поведінки з низьким ризиком потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.
Організатори тренінгу: Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України, Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи, Представництво Міжнародної Організації з Міграції в Україні, ВГО «Жіночий консорціум України».
Відкрила роботу тренер ВГО «Жіночий консорціум України» Тетяна Міхновець, яка наголосила на важливості співпраці з освітянами, соціальними педагогами, практичними психологами та класними керівниками щодо протидії торгівлі людьми.
Учасниками тренінгу стали методисти з виховної роботи відділів освіти мм. Алчевська, Лисичанська, Свердловська, Сєвєродонецька, Станично-Луганського, Лутугинського, Антрацитівського, Біловодського, Краснодонського, Марківського, Новоайдарського, Слов’яносербського, Старобільського районів.
У ході тренінгу було переглянуто фільм «Станція призначення – Життя», у якому розкрито необхідність профілактики торгівлі людьми в підлітковому віці, відбулося обговорення проблеми в малих та загальній групах, висунуто пропозиції щодо проведення уроку-виховної години з протидії торгівлі людьми в загальноосвітніх навчальних закладах, проведено анкетування учасників тренінгу із зазначеної проблеми.