07 червня 2007,10:34
Губернатор затвердив план заходів з підготовки ЖКГ області до наступного опалювального сезону.

План заходів з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення Луганської області до опалювального сезону 2007-2008 років затверджено головою облдержадміністрації. Олександр Антіпов підписав відповідне розпорядження з метою своєчасної та повної підготовки господарства регіону до наступного опалювального сезону.
Після аналізу недоліків минулої зими протягом травня були намічені обсяги робіт, виконання яких разом із впровадженням енергозберігаючих технологій дозволить підготувати об’єкті ЖКГ до сталої роботи з початку опалювального сезону 2007-2008. До 20 травня було складено графіки підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери промислових і вугільних підприємств. На Головне управління ЖКГ, галузеві управління облдержадміністрації та місцеві органи влади покладено завдання постійного контролю за підготовчими і ремонтними роботами та Програмою моніторингу технічного стану і сфери життєзабезпечення населення Луганської області.
Вже перевірені інженерні мережі та інші об’єкти на придатність до безаварійної експлуатації. Виявлені потенційно аварійні дільниці включено до переліку об’єктів, що будуть у поточному році фінансуватися за рахунок бюджетних програм, субвенцій з держбюджету у першу чергу. До кінця 1-го півріччя планується привести усі тарифи на житлово-комунальні послуги у відповідність до розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво та активізувати роботу з неплатниками спожитих послуг.
Також губернатор своїм розпорядженням доручив провести роз’яснювальну роботу з керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків щодо їх участі у підготовці до наступного опалювального сезону. Водночас організовується відбір на конкурсних засадах виконавців послуг із утримання будинків, споруд та прибудинкових територій на 2007-2008 роки. До 1 жовтня мають бути укладені договори на житлово-комунальні послуги між виконавцями цих послуг та споживачами.
З метою своєчасної підготовки до зими та згідно з графіком виділення бюджетних коштів заплановано передачу до комунальної власності територіальних громад об’єкти соціальної сфери держпідприємств „Донбасантрацит”, „Луганськвугілля”, „Свердловантрацит”, шахти „Білоріченська” та виробничого об’єднання „Луганський верстатобудівний завод”.
У рамках підготовки господарства області до осінньо-зимового періоду до 1 листопада триватимуть перевірки стану підготовки автодоріг, дорожньої спеціальної техніки. Вибірково перевірятимуться й будинки, котельні тощо по мірі отримання звітів про їх готовність. Щомісяця 14 і 29 числа проводитиметься моніторинг стану підготовки до роботи в опалювальний сезон 2007-2008 років усіх об’єктів ЖКГ та соціальної сфери.
Виконання комплексу запланованих заходів, зазначених у розпорядженні губернатора, дозволить розпочати опалювальний сезон відповідно до установлених норм – 15 жовтня.