07 червня 2007,14:16
Урочистий випуск групи офіцерів відбудеться сьогодні в рамках проекту Міноборони та координатора проектів ОБСЄ в Україні.

7 червня о 16.00 в приміщенні Луганського інституту праці та соціальних технологій відбудеться випуск групи із 22 офіцерів, які проходили перепідготовку за спеціальністю “Менеджмент організацій”. По закінченню перенавчання офіцери отримають свідоцтва державного зразка та сертифікати Міністерства оборони України і Координатора проектів ОБСЄ в Україні.
Заходи організовано в рамках спільного проекту “Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям Збройних Сил України”, який здійснюється спільно Міністерством оборони України, Державним департаментом адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку, за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні.
Проект спрямовано на перепідготовку та надання допомоги у працевлаштуванні військовослужбовцям, яких було звільнено протягом останніх 3-х років або запланованих до звільнення у 2007 році у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України.
В рамках проекту Міністерства оборони та Координатора проектів ОБСЄ у поточному році військовослужбовці можуть пройти перепідготовку в 27 містах України: Біла Церква, Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Керч, Кіровоград, Кременчук, Київ, Львів, Луганськ, Мелітополь, Миколаїв, Ніжин, Нова Каховка, Одеса, Озерне, Полтава, Рівне, Севастополь, Сімферополь, Слав’янськ, Умань, Феодосія, Харків, Чернігів.
У 2006 році перенавчання було організоване у 22 містах України, перепідготовку пройшло 852 військовослужбовці, із яких 78 відсотків працевлаштовано. У Луганську за 2006 рік перепідготовку пройшло 66 військовослужбовців, 59 з них знайшли нову роботу.