11 червня 2007,12:09
Цінова ситуація на продовольчому ринку Луганської області.

Державна інспекція з контролю за цінами в Луганській області повідомляє, що за даними моніторингу цін на основні споживчі товари на підприємствах торгівлі та продовольчих ринках області з 1 червня по 8 червня 2007р., цінова ситуація на основні споживчі товари характеризується наступними змінами.
На підприємствах торгівлі та продовольчих ринках області протягом минулого тижня відбувалося подальше зниження роздрібних цін на яйця курячі, обумовлене подальшим зниженням оптово-відпускних цін товаровиробниками області. На підприємствах торгівлі ціни на курячі яйця знилися на 23% і становлять 2,13 грн. за десяток, на продовольчих ринках – на 17,7% (2,28грн. за дес).
Водночас зафіксовано різке підвищення середніх цін на цукор-пісок, як на підприємствах торгівлі так і на продовольчих риках області, що обумовлено підвищенням відпускних цін оптовими посередниками, що забезпечують постачання цукру в область. Рівень середніх роздрібних цін на цукор в області підвищився у наступних розмірах: на підприємствах торгівлі на 6,8відс.(з 3,07 до 3,28грн/кг); на продовольчих риках на 24,1відс. (з 2,86 до 3,55грн/кг). Також зростання середніх роздрібних цін відбулося на крупу гречану за рахунок підвищення оптово-відпускних цін товаровиробниками області обумовленого, в основному, зростанням закупівельних цін на сировину. Середні роздрібні ціни на крупу гречану в області підвищилися до 4,29 – 4,35 грн/кг. Незначно подорожчала олія соняшникова, картопля та овочі. Ціни на капусту знизилися на 6,8 відсотків.
За даними моніторинга, відбулося зниження середніх роздрібних цін на сало на до 8,46грн/кг.