12 червня 2007,11:54
На Алчевському металургійному комбінаті введено в дію нові виробничі потужності.

На ВАТ „Алчевський металургійний комбінат” відбулися урочисті заходи присвячені вводу в дію доменної печі №1 об’ємом 3000 куб. м та комплексу другої машини безперервного лиття заготівок з вакууматором. В заході прийняли участь перший заступник Міністра промислової політики Дмитро Колєсніков, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Ареф’єв, начальник управління промисловості Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Олександр Ісаченко.
З початку поточного року на ВАТ „АМК” на 5,1% збільшено виробництво товарної продукції у порівнянні з тим же періодом 2006 року .За цей же період збільшено виробництво товарної продукції на інших підприємствах металургійної галузі: ДП „Точліт” – на 45,4%, ТОВ УПТ „Металіон” – на 57,1%, АТЗТ „Завод Сантехдеталь”, ВАТ „Стахановський завод феросплавів” – на 2,1%, „Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат” - на 1,6%, ТОВ „Луганський комбінат „Втормет” – на 25,4%.
За підсумками роботи хімічної галузі провідні підприємства області за 5 місяців поточного року виготовили товарної продукції на 15,7% більше проти відповідного періоду минулого року. При цьому ЗАТ „Азот” збільшив виробництво на 2,4%, ВАТ „Стахановський завод техвуглецю” – на 40,4%, ТОВ „Укрзовніштрейдінвест” – на 35,0%, Рубіжанський казенний хімічний завод „Зоря” – на 1,1%, ВАТ „Склопластик” – на 15,7%, ВАТ „Лисичанський завод гумово-технічних виробів” – на 14,7%, ТОВ „Рубіжанський трубний завод” – на 12,2% .