12 червня 2007,15:17
Малому та середньому бізнесу надаються бюджетні відшкодування кредитів на інвестиційну діяльність.

Представництво Держкомпідприємництва України в Луганській області оголошує конкурс суб’єктів малого та середнього бізнесу для надання їм за рахунок коштів державного бюджету часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію інвестиційних проектів.
Прийом заявок на участь у конкурсі та документів, що додаються до них, розпочинається з дня публікації оголошення у обласній газеті „Наша газета” та закінчується за п”ять робочих днів до початку проведення останнього засідання комісії. Дата останнього розгляду не пізніше 15 листопада 2007 року.
Для участі в конкурсі допускаються суб’єкти малого та середнього бізнесу, які отримали кредити в банках на реалізацію інвестиційних проектів, але не пізніше 10 листопада 2007 року, де:
- відсоткова ставка за користування кредитом в національній валюті не перевищує 22 відсотків річних для фізичних осіб та малих підприємств і 18 відсотків річних для середніх підприємств;
- розмір кредиту, відсоткова ставка якого підлягає відшкодуванню, не перевищує 250 тис. гривень для фізичних осіб та малих підприємств і 2500 тис. гривень для середніх підприємств;
- розмір співфінансування інвестиційного проекту за рахунок власних коштів становить не менш як 20 відсотків його вартості.
Право на одержання часткового відшкодування не мають претенденти, які:
- здійснюють виробництво зброї, алкогольних напоїв на тютюнових виробів, організацію та проведення азартних ігор, обмін валюти, надання в оренду нерухомого майна;
- отримують фінансову підтримку за іншими бюджетними програмами та за рахунок коштів проектів міжнародних фінансових організацій;
- визнані банкрутами або стосовно яких порушено справу про банкрутство;
-перебувають у стадії припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця;
-подали недостовірну інформацію щодо інвестиційного проекту або свого фінансового стану;
-мають заборгованість перед бюджетом та / або Пенсійним фондом України.
Конкурс реалізується вперше в Україні на виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу для реалізації інвестиційних проектів» від 20.04.07 № 634 та наказу Держпідприємництва України «Про затвердження Порядку та умов проведення конкурсів, переліку документів, що необхідні для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу на реалізацію інвестиційних проектів» від 07.05.07 № 61.
Документи приймаються Представництвом Держкомпідприємництва України в Луганській області за адресою: м. Луганськ, вул. Кірова, буд. 30. Телефони для довідок: (0642) 52-81-24, 52-24-38.