13 червня 2007,10:00
В містах та районах області: Лутугинський район

Протипожежний стан розглянуто на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За попередній рік ситуація з виникненням пожеж в районі залишається складною: в результаті пожеж травмуються люди, наносяться матеріальні збитки. Основними причинами є необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання, неналежна увага керівників підприємств, установ та організацій до підвищення рівня протипожежного захисту та інше.
За результатами засідання комісія доручила головам міської, сільських та селищних рад району розглянути на засіданнях сільських та селищних рад питання посилення пожежної безпеки у літній період 2007 року, створити необхідний запас пально-мастильних матеріалів, вогнегасних речовин у зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду та веденням польових робіт, вжити заходів щодо ремонту техніки пристосованої до пожежегасіння та організації цілодобового чергування на ній добровільних пожежних команд та сільських пожежних команд, для забезпечення оперативного реагування на пожежі відновити покажчики найменувань вулиць, перехресть і площ.
Лутугинському департаменту ОКП «Компанія «Луганськвода» доручено вирішити питання щодо ремонту й відновлення несправних джерел протипожежного водопостачання, вжити заходів щодо закріплення окремих ділянок водогінних мереж за підприємствами з метою їх обслуговування й ремонту, забезпечити покажчиками місця розташування джерел протипожежного водопостачання.
Керівників підпорядкованих навчальних, лікувальних, культурно-освітніх і видовищних закладів, дитячих дошкільних установ, оздоровчих таборів надано зобов’язання вжити невідкладних заходів з приведення цих об’єктів у задовільний протипожежний стан до початку їх експлуатації в літній період.
Ввожиться чергування осіб, відповідальних за стан пожежної безпеки, у місцях з масовим перебуванням людей під час проведення свят та інших громадських заходів.
Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації разом з Лутугинським РВ Головного управління МНС України в Луганській області доручено підготувати й узгодити план спільних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки в період збирання врожаю.