13 червня 2007,12:38
Відбулося урочисте відкриття оздоровчого сезону в обласному оздоровчому молодіжному центрі «Сонячний».

Урочисте відкриття літнього сезону відбулося вчора у Луганському обласному учбово-методичному оздоровчому молодіжному центрі „Сонячний”. 167 дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, вихованців шкіл-інтернатів області вчора заїхали на оздоровлення до центру.
З метою створення належних умов для оздоровлення цієї пільгової категорії дітей та підлітків „Сонячний” цього року з обласного бюджету понад 200 тис.грн. За рахунок цих коштів тут бів зроблений ремонт у спальних корпусах, ізоляторі, відремонтовано басейн. Проведено поточний ремонт і профілактику електрообладнання, лінії електропередач. Придбано комп\'ютер, жарильні шафи, сковороди та резервуар для запасу води. За рахунок спонсорських коштів, які залучила служба у справах неповнолітніх облдержадміністрації, придбано морозильну камеру, а також спортивне обладнання та інвентар для вихованців „Сонячного”.
В ЛОУМОМЦ традиційно влітку працюють досвідчені та кваліфіковані педагоги й медики. Цей заміський табір відпочинку кілька років поспіль спеціалізується на організації літнього дозвілля для „трудних” підлітків, дітей, які потребують на корекцію поведінки. Тому на базі «Сонячного» працюють спеціалісти обласного центру соціально-психологічної реабілітації неповнолітніх. Фахівцями центру впроваджено та реалізується програма по превентивному вихованню дітей, у межах якої започатковано індивідуальну корекційну роботу, тренінгові заняття з «антистресової гімнастики».
Завдяки вжитим заходам у центрі вдалося створити усі умови для відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.