15 червня 2007,14:54
Дільничний інспектор – обличчя нашої міліції. - заступник Міністра МВС України Юрій Землянський.

Прес-конференція з нагоди приїзду на Луганщину заступника Міністра МВС України Юрія Землянського відбулася сьогодні в облдержадміністрації. В ній прийняли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Ареф’єв, голова обласної ради Валерій Голенко та начальник УМВС України генерал-майор міліції Анатолій Науменко.
Заступник Міністра МВС України Юрій Землянський повідомив журналістам, що прибув на Луганщину напередодні Дня дільничних інспекторів, щоб обговорити з обласним керівництвом існуючі проблеми міліції.
Головною проблемою є недостатність коштів: не вистачає транспорту, техніки. Проте, як повідомив заступник міністра, на Луганщині один з найвищих показників з забезпечення працівників внутрішніх справ житлом – 92,5% (для порівняння, в середньому по Україні цей показник складає лише 71%). «Тут я маю відмітити допомогу Луганської облдержадміністрації та обласної ради, які ідуть нам на зустріч, роблять все від них залежне задля покращання роботи міліції», – додав Юрій Землянський.
Він також зазначив, що, не дивлячись на матеріальні проблеми, кожен третій злочин у країні у поточному році розкритий саме дільничними інспекторами.
«Дільничний інспектор – обличчя нашої міліції. Я певен, вони й надалі гідно виконуватимуть свою роботу», – заявив заступник міністра.