19 червня 2007,10:50
В містах та районах області: Кремінський район

В агроформуваннях району триває заготівля сіна. На сьогоднішній день скошено багаторічних трав на площі 109 га, фактично заготовлено 39 т сіна. Міжрядну обробку соняшника проведено на площі 10,9 тис. га, кукурудзи – 2,2 тис. га., підготовлено парів – 6,5 тис. га. Роботи продовжуються.
Висока температура при тривалій низькій вологості повітря і суховійних явищах привела до посух у районі і, як наслідок, до погіршення умов формування урожаю ранніх зернових та вегетації пізніх культур. Для озимих культур погіршення агрометеорологічних умов збіглось з критичним періодом розвитку – формуванням, колосінням та цвітінням колосу.
Управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації були проведені розрахунки щодо розміру збитків, отриманих внаслідок загибелі сільськогосподарських культур. Так, через засуху загинули посіви на площі 6782,02 га, збитки від загибелі посівів склали 2631,593 тис. грн., від недобору урожаю - 9873,33 тис. грн.
На засіданні районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішено направити ці розрахунки до Кабінету Міністрів України для проведення відшкодування збитків, отриманих внаслідок природних факторів.