21 червня 2007,09:48
В містах та районах області: Кіровськ

Поповнення матеріально-технічної бази шкіл відбувається за рахунок благодійних коштів батьків та спонсорської допомоги, а також результативної участі учнів та вчителів міста у різноманітних обласних і Всесоюзних конкурсах. Так, у поточному році за рахунок залучених коштів ЗОШ № 1, 18 і багатопрофільною гімназією були придбані карти, препарати для кабінету хімії, роздавальна література. Педагогічні колективи ЗОШ № 2, № 10, гімназії беруть участь у щорічному обласному конкурсі по лінії «Благовісту», що дало можливість забезпечити ці школи ауді- і відеоапаратурою. Команда знавців міського центру позашкільної роботи неодноразово посідала призові місця в області й ставала власником цінних призів. Переможці щорічного огляду-конкурсу готовності шкіл міста до нового навчального року в 2006 р. отримали: ЗОШ № 1,18, гімназія – телевізори; дитсад № 1 – холодильник, дитсадки № 2 і 5 – пилососи. Міська дитячо-юнацька спортивна школа, надаючи платні послуги, придбаває спортивний інвентар і форму для виступів на змаганнях. Після закриття у 2006 році ЗОШ № 5 матеріально-технічна база закладу була передана в інші міські школи, а художня література із шкільної бібліотеки до міської. Забезпечення підручниками в школах міста складає 89 %. Кожний навчальний заклад проводить підписку на педагогічну пресу.
Наразі в загальноосвітніх закладах є 4 сучасних комп’ютерних класи, в яких 58 комп’ютерів, ще 6 комп’ютерів – в інших школах міста (ЗОШ № 2, 16, 21) і 49 комп’ютерних навчальних програм.
Пріоритетними напрямками у роботі міського відділу освіти по матеріально-технічному оснащенню загальноосвітніх навчальних закладів наразі є часткове оснащення кабінетів математики і біології, оновлення бази фізкультурних залів у школах, часткове оновлення шкільних меблів. Підраховано, що для виконання цих планів тільки на 20 % необхідно 481 тис. грн.