21 червня 2007,14:28
Приоритетні завдання в ході розробки Стратегії розвитку Луганщини до 2015 року обговорили учасники „круглого столу” в облдержадміністрації.

Засідання «круглого столу» за темою «Регіональна політика та пріоритетні завдання при розробці Стратегії економічного та соціального розвитку Луганської області на період до 2015 року» відбулось сьогодні в облдержадміністрації. В ньому взяли участь керівники Луганської облдержадміністрації, депутати обласної ради, провідні науковці, експерти аналітичних установ. Співорганізаторами «круглого столу» є Луганська облдержадміністрація, Луганська обласна рада, Міністерство економіки України, ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», Інститут демографії і соціальних досліджень НАН України, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, Інститут конкурентного суспільства.
Як зазначив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан, сам факт розробки регіональної стратегії розвитку свідчить про свідчить про прагнення керівництва Луганщини до стабільності в регіоні. „Враховуючи специфіку певного регіону, стратегія повинна відповідати реальним запитам його пересічних мешканців”, – підкресли керівник інституту, який визнано розробником Стратегії розвитку Луганщини.
В ході „круглого столу” своє бачення щодо змісту Стратегії висловили начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Альберт Зінченко, директор департаменту регіонального розвитку міністерства економіки України Олена нижник, Ректор СНУ ім..В.Даля Олександр Голубченко, радник голови обласної ради з економічних питань Валентина Татарчук. Про гуманітарні аспекти змісту Стратегії висловився голова постійної комісії облради з питань освіти, культури, молоді та спорту, ректор інституту культури Валерій Філіппов.
Під час роботи «круглого столу» його учасники виявили основні соціально-економічні проблеми Луганської області на сучасному етапі, стратегічні питання розвитку на період до 2015 р. Вони обговорили наступні питання: „Особливості регіональної політики України в умовах глобалізації”, „Мета і основні завдання Стратегії економічного та соціального розвитку Луганської області на період до 2015 р.”, „Методичні підходи при розробці соціально-трудового сегменту Стратегії”, „Про гуманітарні пріоритети при розробці Стратегії” та „Інструменти реалізації Стратегії”.