25 червня 2007,10:08
Луганщина вивчає білоруський досвід з виховання дітей-сиріт.

Луганська делегація повернулася з Білорусі, де вивчала досвід Білоруського фонду SOS- Дитяче село” з питань виховання та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед членів делегації – заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ірина Цимбал та голова Луганського обласного комітету „педагоги за Мир та взаємопорозуміння” Юлія Кіпко. Вони зустрілися з генеральним директором громадської організації „Білоруський фонд SOS- Дитяче село” та відвідали „SOS- Дитяче село” в м. Боровляни, SOS — Соціальний центр Матері та дитини імені Германа Гмайнера та SOS– Молодіжний будинок.
Делегація Луганщини мала можливість провести ділову зустріч з членами бюро громадська організація „Білоруський фонд SOS - Дитяче село\". На зустрічі обговорювалися питання щодо діяльності соціально важливих благодійних проектів з виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також луганська делегація ознайомилася з діяльністю аналогічних установ у місті Мар’їна Горка та оглянула місце будівництва нового «SOS -Дитяче село» в м. Могільові.
Згідно з програмою перебування відбулася зустріч делегації Луганської області у Могільовському обласному виконавчому комітеті із заступником голови Анатолієм Глаз та начальником управління освіти Олегом Олександровичем Кулаковським. У ході зустрічі обговорювалися питання стосовно форм взаємодії громадських організацій та державних структур щодо соціального захисту дітей-сиріт, створення належних умов для їх життя та навчання. Також обговорювалися питання подальшого співробітництва областей у реалізації проекту „SOS - Дитяче село” Міжнародного фонду „SOS -Кіпder Dorf”.
Луганщина співпрацює з Міжнародним фондом „SOS -Кіпder Dorf” та громадською організацією „Білоруський фонд 808- Дитяче село” з 1998 року. У вересні 1998 року Луганську область згідно із запрошенням обласної державної адміністрації та громадських структур відвідали представники цих організацій з метою вивчення географічних особливостей, територіальних умов та соціального клімату Луганщини, вивчення можливості будівництва першого „SOS - Дитяче село” в нашій області. Для реалізації цієї мети була створена інтернаціональна робоча група, до складу якої увійшли представники Міжнародного фонду, міський голова м. Антрациту, голова Луганського обласного комітету „Педагоги за мир та взаєморозуміння”, члени бюро комітету, представники освіти Луганщини.