26 червня 2007,13:43
Темпи щорічного приросту захворюваності на туберкульоз в Луганській області зменшилися більше ніж втричі.

Медичну ефективність виконання Національної програми по боротьбі з туберкульозом в Луганській області у 2002-2006 років обговорили учасники засідання обласної міжвідомчої комісії по боротьбі з туберкульозом. Засідання комісії провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Хунов. За період реалізації програми темпи щорічного приросту захворюваності на туберкульоз в Луганській області зменшилися у 3,4 рази, смертність – у 7 разів. Це краще, ніж у середньому по Україні. У 2006р. вперше за весь епідемічний період захворюваність усіма формами туберкульозу в області знизилася на 2,3% та склала 111,7 випадків на 100 тис. населення. За цим показником Луганська область займає 3 рейтингове місце в Україні.
Учасники засідання обговорили також ситуацію з проведенням флюорографічних обстежень осіб з групи ризику по соціальних показниках та можливість створення слідчого ізолятору для хворих на туберкульоз на базі Алчевської виправної колонії №13.
Члени комісії зазначили, що головними завданнями на сьогодні залишаються своєчасне виявлення хворих на туберкульоз, охоплення профілактичними оглядами широких кіл населення, особливо соціально дезадоптованих осіб.