02 липня 2007,12:38
На Луганщині буде випускатися 162 найменування нових продуктів харчування.

В ДП «Луганськстандартметрологія» відбулося чергове робоче засідання обласної дегустаційної комісії. 8 підприємств області представили на розгляд комісії зразки 7 видів нової харчової продукції від 182 нових найменувань, серед яких: ковбасні вироби, напівфабрикати м’ясні, з риби; пельмені, вареники заморожені; кулінарна продукція; кондитерські вироби тощо.
Більшість зразків одержали позитивну оцінку провідних фахівців - членів ОДК і її рекомендовано до поставлення на виробництво, а документацію (технічні умови, рецептури та технологічні інструкції) - до затвердження.
Більшість підприємств представили на розгляд комісії нові зразки продукції з метою розширення уже існуючого асортименту. АТЗТ «Луганськм’ясопром» розробили нові рецептури на вареники, равіолі, котлети, ковбасні вироби та продукти делікатесні, серед яких новинки - ковбаса «Піца», ромштекс пікантний.
Вперше розпочне виробництво нової для області продукції «Бендери» з різноманітними фаршами ПП Іванов В.П. Це вироби, що виготовляються за технологією млинців, але мають оригінальну трикутну форму, будуть реалізовуватися в замороженому вигляді в споживчому пакуванні.
Дедалі стає популярним в області виробництво фаст-фудів, зокрема горішків та насіння смаженого. Розпочне їх виробництво ТОВ «Агросвіт» під новою торгівельною маркою «РОДИНА».
ТОВ «Торговий дом «МАРС» розпочинає розробку серії власних рецептур нетрадиційних кулінарних виробів, серед яких оригінальні салати, закуски та другі страви. Смакові властивості продукції були схвально оцінені членами комісії, проте відповідність її вимогам документації потребує доробки. Тому підприємству надані практичні рекомендації щодо виправлення зауважень до початку виробництва продукції.
Через невідповідність фактично представлених на розгляд комісії виробів вимогам рецептур (по набору сировини, зокрема вміст соєвих білків) повернуто на доробку напівфабрикати заморожені СП – фірми «Сталь» м. Алчевськ.
Таким чином, 7 товаровиробників Луганської області одержали дозвіл на початок виробництва 162 найменувань нових продуктів харчування, а споживачі отримали можливість придбання зовнішньо привабливих, поживних, а найголовніше, перевірених і безпечних виробів.