04 липня 2007,13:33
У Києві розпочав діяти проект „Правова та інформаційна допомога представникам ЗМІ”.

З 6 червня по 6 жовтня 2007 року у Києві реалізується правозахисний проект „Правова та інформаційна допомога представникам ЗМІ” та „Створення всеукраїнської громадської приймальні для журналістів”.
Мета проекту – сприяння реалізації свободи слова і вільного вираження, у друкованій або інших формах, журналістами ЗМІ своїх поглядів і переконань, гарантованих Конституцією та законами України; сприяння у зборі, одержанні, створенні і підготовці інформації для ЗМІ; реалізація права на отримання консультацій та висновків фахівців у галузі права при перевірці одержаних інформаційних матеріалів.
Передбачається надання безоплатної правової допомоги журналістам, пов’язаної з їхньої професійної діяльністю. В межах проекту журналісти обласних, районних та міських ЗМІ, що знаходяться у м.Києві при виконанні редакційних завдань, будуть мати можливість безоплатно користуватися приміщенням громадської приймальні правозахисної організації, а також необхідною офісною технікою.
В межах проекту здійснюються наступні заходи для журналістів загальнодержавних, регіональних та місцевих друкованих та Інтернет ЗМІ, телерадіокомпаній, інформаційних агентств, які виконують редакційні завдання та знаходяться у службовому відрядженні у місті Києві або Київській області: можливість доступу до мережі Інтернет, надання учасникам можливості користуватися комп’ютерною та офісною технікою (факс, ксерокопіювальна техніка, сканер, ламінатор), послугами телефонного зв’язку (дзвінки на стаціонарні та мобільні телефони по Україні, Росії, у 23 країнах Європи тривалістю до 5-7 хвилин), факсимільного зв’язку та електронної пошти. Право на надання допомоги можна отримати після вільної реєстрації у журналі за редакційним посвідченням. Усі послуги учасникам надаються безкоштовно.
Правозахисний проект „Правова та інформаційна допомога представникам ЗМІ” та „Створення всеукраїнської громадської приймальні для журналістів” буде реалізовано за адресою: 01034, м.Київ, вул.Прорізна, 22, оф.21-24, контактні телефони/факс (044) 270-65-01, 270-65-02, 270-65-03, електронна адреса: liga_main@ukr.net, liga_main@mail.ru.