04 липня 2007,12:18
Обласна конференція ветеранських шахтарських організацій відбулася в Стаханові.

3 липня в м.Стаханові відбулась обласна конференція ветеранських шахтарських організацій. У конференції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Хунов, Ровеньківський та Кіровський міські голови, голова обласної організації ВСР Юрій Хохлов, делегації шахтарів та регресників з мм.Стаханова, Брянки, Кіровська, Первомайська, Ровеньків, Перевальська, Артемівська, Теплогорська, Зимогір’я, Красного Лучу та Слав’яносербського району.
Учасники конференції обговорили питання порушення законодавства щодо надання пільг шахтарям, забезпечення їх твердим паливом та нарахування регресних виплат, а також вирішили створити координаційну раду з метою ефективного захисту прав шахтарів-ветеранів й регресників. Вони доручили координаційній раді звернутися до міністерств та відомств із закликом вирішити ці проблемні питання протягом двох місяців.
Як зазначив під час конференції Юрій Хунов, питання забезпечення твердим паливом шахтарів буде розглянуто на наступній апаратній нараді у голови облдержадміністрації. Він закликав присутніх спільно з владою знайти конструктивне вирішення цих проблемних питань.
Станом на 1 липня на обліку в органах соціального захисту населення Луганської області перебувають 18,7 тис. осіб, які мають право на забезпечення пільговим вугіллям, у тому числі 2451 колишній шахтар. На сьогодні 36% пільговиків вже забезпечені вугіллям на осінньо-зимовий період 2007-2008 років.