05 липня 2007,09:27
При облдержадміністрації створено науково-дорадчу раду.

З метою прийняття оптимальних управлінських рішень та забезпечення ефективного соціально-економічного, науково-технічного та інноваційного розвитку Луганської області при облдержадміністрації створено науково-дорадчу раду.
Утворена за розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації науково-дорадча рада має ініціювати запровадження наукових досягнень у практику діяльності державних підприємств, організацій та установ. Вона буде співпрацювати з науково-дослідними установами та вузами області з питань проведення наукових досліджень із соціально-економічних проблем регіону та здійснювати аналіз результатів роботи місцевих органів виконавчої влади й місцевого самоврядування у відповідності програмам і заходам, які направлені на вирішення проблем у соціально-економічній сфері. Також рада займатиметься підготовкою рекомендацій із запровадження науково-містких технічних і технологічних розробок на підприємствах області, координуватиме взаємодію зацікавлених організацій і підприємств з науковими центрами Луганщини і надаватиме консультаційну та методичну допомогу в розробці галузево-регіональних програм, направлених на вирішення актуальних проблем області.
Засідання ради проводитимуться не рідше разу на квартал. Її очолює голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов. До складу ради увійшли керівники науково-дослідних інститутів та вищих навчальних закладів області, а також перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Ареф’єв, заступник голови облдержадміністрації Володимир Заблоцький, начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Альберт Зінченко та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ірина Цимбал.