09 липня 2007,12:11
Губернатор Олександр Антіпов дав низку доручень щодо забезпечення пільгових категорій населення побутовим паливом.

Сьогодні на апаратній нараді було розглянуто питання щодо забезпечення пільгових категорій населення, бюджетних організацій області твердим побутовим паливом. Голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов дав низку доручень і завдань із завершення цієї роботи до початку опалювального сезону.
Він доручив головам райдержадміністрацій, міським головам до 1 жовтня 2007 року вжити заходів щодо 100-відсоткового надання пільг на тверде паливо окремим категоріям громадян. До початку опалювального сезону 2007-2008 років керівникам міста та районів також необхідно розглянути можливість виділення коштів з місцевих бюджетів на надання додаткових норм на тверде паливо та скраплений газ за підсумками виконання місцевих бюджетів за І півріччя та за 9 місяців поточного року.
За дорученням голови облдержадміністрації керівництво ДП «Донбасантрацит» має до 15 жовтня 2007 року погасити заборгованість з відвантаження побутового палива за 2004-2006 роки і забезпечити в повному обсязі виконання завдання поточного року.
Також губернатор доручив підготувати звернення до Мінвуглепрому з питання погашення заборгованості із забезпечення пільговим паливом вуглеотримувачів ДП «ОД «Луганськвуглереструктуризація» за 2004 рік у розмірі 24 млн. грн. та з питань своєчасного забезпечення паливом в поточному році пільговиків підприємств, які підпорядковані Мінвуглепрому.
Крім цього, буде підготовлено спільне звернення облдержадміністрації і обласної ради до Мінвуглепрому з питання ініціювання перед Верховною Радою України:
- внесення змін у статтю 43 Гірничого закону України в частині забезпечення побутовим паливом за кошти Державного або місцевого бюджетів України осіб, які мають право на одержання пільгового побутового палива, але фактично його не одержують унаслідок неможливості підприємств їх забезпечити цим паливом (шахтовуглебудівні підприємства, а також підприємства, які змінили профіль діяльності або ліквідовані без визначення правонаступника);
- урегулювання проблеми забезпечення пільговим паливом громадян України й Росії, які працювали за межами своїх держав на вугледобувних підприємствах і мають пільги.
До 1 серпня 2007 року Олександр Антіпов доручив підготувати ще одно звернення до Мінвуглепрому щодо ініціювання перед КМУ та ВРУ внесення змін до Закону України «Про податок на додану вартість» у частині звільнення від оподатковування операцій з поставки вугілля на побутові потреби категоріям осіб, які визначені в Гірничому законі України.