11 липня 2007,10:46
В Луганську почала роботу друга гендерна школа.

11 липня в облдержадміністрації управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Луганським обласним центром роботи з жінками відкрили другу гендерну школу.
Учасниками гендерної школи стали представники відділів у справах сім’ї, молоді та спорту міськвиконкомів та райдержадміністрацій, міських та районних відділів юстиції, міських та районних центрів зайнятості, засобів масової інформації.
Метою гендерної школи є вироблення механізмів співпраці структурних підрозділів місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в рамках реалізації Державних програм з утвердження гендерної рівності в українському суспільстві на період до 2010 року та протидії торгівлі людьми на період до 2010 року.
Під час заходу учасники отримають інформацію з питань теорії гендеру, впливу гендерних стереотипів на формування свідомості молоді, ознайомляться із нормативно-правовою базою щодо впровадження політики рівних прав і можливостей жінок та чоловіків. Також вони візьмуть участь у тренінгових заняттях із попередження торгівлі людьми, запобігання насильству в сім’ї, формування навичок відповідального батьківства тощо.