12 липня 2007,14:23
Зниження соціальної напруженості на підприємствах регіону констатує відділення НСПП в Луганській області.

Відділення Національної служби посередництва та примирення в Луганській області констатує стабілізацію соціально-трудових відносин та поліпшення психологічного клімату на підприємствах регіону. „З початку поточного року в області спостерігається стабілізація соціально-трудових відносин в колективах найманих працівників підприємств, установ і організацій”, – зазначила начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна. Так, в I півріччі поточного року виникло 2 колективних трудових спори і 3 конфліктні ситуації, з них в II кварталі – жодного спору і 1 конфліктна ситуація. Про поліпшення морально-психологічного клімату в трудових колективах також свідчить факт зниження активності найманих працівників щодо застосування страйків і акцій протесту: якщо в I кварталі поточного року зафіксовано 7 акцій протесту, то в II кварталі – 4.
За словами Анни Мосіної, обласне відділення НСПП протягом 1 півріччя сприяло вирішенню 26 колективних трудових спорів (конфліктів) з 79 вимогами найманих працівників на 14 підприємствах. Значна частина конфліктів перебуває на виробничому рівні – 24 з 26, або 92%, решта – на територіальному. На деяких підприємствах зареєстровано по 2 або більше спорів. Чисельність найманих працівників, які брали участь в колективних трудових спорах, в II кварталі залишається незмінною у порівнянні з I кварталом 2007 року і становить 57 тис. 902 особи. „Це є своєрідним показником стабілізації соціально-трудових відносин”, – вважає Анна Мосіна.
За її ж словами, основним конфліктогенним чинником залишається заборгованість із заробітної плати. Тому на покращення ситуації значний вплив мало погашення суттєвих сум боргів на низці крупних підприємств Луганщини з великою кількістю працівників, таких як ДП «Донбасантрацит» та ВАТ «Свердловський машинобудівний завод». З початку поточного року на підприємствах, де зареєстровані колективні трудові спори, погашено 9 млн. 204,12 тис.грн., або 91% від суми заборгованості, що стала основною причиною виникнення спорів. Причому, в II кварталі погашено 9 млн. 22,02 тис.грн., що перевищує суму погашення в І кварталі в 50 разів.
„Будь-який конфлікт легше попередити, ніж потім його вирішувати, тому відділення НСПП приділяє значну увагу планомірному проведенню комплексу заходів, спрямованих на запобігання виникненню колективних трудових конфліктів на підприємствах області”, – зазначила Анна Мосіна. Протягом I півріччя поточного року на контролі відділення знаходилось 18 конфліктних ситуацій на 17 підприємствах. Завдяки заходам, проведеним відділенням з початку поточного року, заборгованість із зарплати на цих підприємствах зменшилась на 3 млн. 969 тис. грн., таким чином, погашено 59,4% від заявленої суми боргу.
Позитивні результати роботи щодо сприяння погашення заборгованості із заробітної плати пов’язані з посиленням взаємодії відділення НСПП з місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування. Протягом першого півріччя спеціалісти відділення взяли участь в роботі 8 засідань по 4-х примирних комісіях. Досвід роботи відділення показує, що достатньо ефективним є проведення узгоджувальних зустрічей по вирішенню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин. Протягом двох кварталів поточного року за ініціативою та координацією відділення проведено 13 узгоджувальних зустрічей, 7 з яких - у другому кварталі. Проведення таких зустрічей готується завчасно, і сторони конфліктів відповідним чином приділяють особливу увагу вирішенню розбіжностей. Результатом конструктивної співпраці відділення НСПП з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, роботодавцями та профспілками стало зняття з реєстрації та контролю за 6 місяців поточного року 9 спорів і 7 конфліктних ситуацій, з них в II кварталі поточного року - 3 спорів і 3 конфліктних ситуацій. В II кварталі 2007 року також було вирішено 12 вимог найманих працівників по окремих спорах і 2 розбіжності. Це стало можливим завдяки застосуванню нових технологій та методів роботи, покращенню якості роботи відділення.