16 липня 2007,09:11
Актуальні проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції України обговорили в облдержадміністрації.

13 липня в облдержадміністрації відбулось засідання комісії з суспільно-політичних питань Громадської ради при облдержадміністрації, присвячене актуальним проблемам європейської та євроатлантичної інтеграції України.
У засіданні взяли участь члени комісії, представники управлінь облдержадміністрації та громадських організацій. Вони ознайомилися з досвідом роботи обласного бізнес-клубу «Європейський вибір» та обласної бібліотеки ім.М.Горького щодо інформування населення області з питань ЄС, СОТ та НАТО. Учасники засідання підбили підсумки та обговорили перспективи співробітництва України з НАТО в рамках відзначення 10-ї річниці підписання «Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного Договору».
На засіданні було наголошено, що Хартія є основним політичним документом, який регулює відносини України з НАТО. Її положення не суперечать Конституції чи національному законодавству, а виконання не вимагає зміни чинного законодавства України або прийняття нових законодавчих актів. В Хартії міститься положення про підтримку процесу інтеграції України до всієї низки європейських та євроатлантичних структур.
Як зазначив голова комісії, керівник обласної організації Ліберальної партії України Геннадій Кононенко, на сучасному етапі розвитку українського суспільства домінувати повинні не політичні спекуляції навколо питання про вступ нашої держави до Євросоюзу чи НАТО, а інформування населення про напрями діяльності цих структур, можливі позитивні та негативні наслідки приєднання України до них. „Нажаль, зараз громадська думка знаходиться під впливом різних – і застарілих, і нових – стереотипів про ЄС та НАТО. Саме тому наше спільне завдання – позбавитися цих стереотипів, гарантувавши українському народу право самостійно обирати шлях подальшого розвитку”, – констатував Геннадій Кононенко.
Крім того, члени комісії були ознайомлені з соціальними ініціативами Президента України.