16 липня 2007,09:18
Керівники Луганщини вітають з 17-річчям прийняття Декларації про державний суверенітет України

Голова облдержадміністрації Олександр Антіпов та голова обласної ради Валерій Голенко вітають мешканців Луганщини з 17-ою річницею прийняття Декларації про державний суверенітет України:
«В історії кожної країни є значні епохальні події, які визначають подальший хід її розвитку. Саме такою подією є прийняття Верховною Радою Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, що стало першим кроком до фактичного і юридичного становлення незалежної суверенної України.
На початку 90-х років минулого століття в Україні виникла необхідність здійснення масштабних системних реформ, що було викликано соціально-економічною та політичною ситуацією.
Декларація про державний суверенітет України – це величезне історичне надбання українського народу, приклад єднання заради досягнення високої мети.
В Декларації про державний суверенітет України закладені принципи народовладдя та економічної самостійності, екологічної безпеки і культурного розвитку, зовнішньої та внутрішньої безпеки, міжнародних відносин.
Цей документ – фундамент цивілізаційного, поступового та демократичного розвитку нашої держави. В ньому виражено прагнення нашого народу до створення повноцінної країни з розвиненою демократією та громадянського суспільства.
Впевнені, що подальші економічні та суспільно-політичні перетворення як в державі, так й в нашому регіоні, будуть здійснюватися на підставі злагоди, порозуміння та взаємоповаги до кожної людини».

Сьогодні в Луганську з нагоди 17-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України голова облради Валерій Голенко, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Ареф’єв, заступники голови облдержадміністрації, Луганський міський голова Сергій Краченко та представники громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.