17 липня 2007,10:22
Для запобігання необґрунтованого підвищення цін на основні продукти харчування в регіонах створено робочі групи.

За повідомленням Державної інспекції з контролю за цінами в Луганській області, з метою недопущення необґрунтованого підвищення цін на основні продовольчі товари в містах та районах області створені робочі групи з контролю за цінами. За інформацією виконкому Краснолуцької міської ради, органами МС УМВС в м.Красний Луч станом на 13 липня створена одна мобільна та одна робоча група в складі працівників ОГСБЕП та ДАІ з метою недопущення зловживань при реалізації борошна і хлібопродукції та незаконного вивезення і ввезення недоброякісного зерна і борошна.
В той же час, виконкомами Стаханівської міської ради та Щастинської міської ради Жовтневого району міста Луганська не створені робочі групи з контролю за цінами, посилаючись на Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» за відсутністю повноважень та на Закон України «Про ціни і ціноутворення», що контроль за цінами здійснюється Державною інспекцією з контролю за цінами.
У містах і районах проведені наради за участю виробників хліба та хлібобулочних виробів та керівників підприємств торгівлі. Проводиться роз’яснювальна робота серед підприємців по дотриманню торговельних надбавок. В м.Старобільську граничні розміри торговельних надбавок на основні продукти харчування опубліковані в районних газетах «Вісник Старобільщини» та «Уездный город», у м.Брянка інформація надана в міську газету «Труд горняка».
З 6 липня по 12 липня спеціалісти Державної інспекції з контролю за цінами в Луганській області здійснювали постійний моніторинг цінової ситуації та контроль за виконанням вимог законодавчих актів з питань формування, встановлення та застосування цін і тарифів на ринках соціально-значущих товарів і послуг. За цей період дотримання державної дисципліни цін перевірено у 12 суб’єктах господарювання. Порушення встановлені у 7 суб’єктах. За підсумками перевірок Держінспекцією застосовані економічні санкції на 72,9 тис. грн.