17 липня 2007,11:10
Губернатор затвердив Положення про Луганську обласну міжвідомчу координаційно-методичну раду з правової освіти.

З метою підвищення рівня правової освіти населення голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антіпов затвердив Положення про Луганську обласну міжвідомчу координаційно-методичну раду з правової освіти та її склад, у який увійшли провідні юристи, науковці, правоохоронці, спеціалісти по роботі з молоддю та сім’ями, представники громадськості. Раду очолив заступник голови облдержадміністрації Микола Запорожцев.
Луганська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення - постійно діючий консультативно-дорадчий орган, покликаний сприяти підвищенню рівня правової освіти населення, створенню належних умов для набуття громадянами правових знань.
Основними завданнями ради є розробка пропозицій щодо організації правової освіти населення та вдосконалення правової навчально-виховної роботи; надання методичної допомоги районним міжвідомчим координаційно-методичним радам з правової освіти населення, органам місцевого самоврядування, об’єднанням громадян, навчальним і культурним закладам, науковим установам, видавництвам та видавничим організаціям, ЗМІ у підвищенні правосвідомості й правової культури населення.
Рада вивчатиме стан правовиховної роботи у відділах та управліннях облдержадміністрації, райдержадміністраціях та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях, навчальних закладах, аналізуватиме стан та цілеспрямованість правової навчально-виховної роботи. Найбільш актуальні питання ходу реалізації Регіональної програми правової освіти населення будуть заслуховуватися на засіданнях ради. Засідання проходитимуть не рідше 1 разу на квартал, у разі необхідності можуть проводитися виїзні засідання ради. Свої рішення рада прийматиме у формі рекомендацій та інформаційних листів.