17 липня 2007,12:10
Процес формування регіонального ресурсу продовольчого зерна має бути завершено до 15 серпня. – Юрій Ареф’єв.

17 липня перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Ареф’єв провів нараду з питань формування регіонального ресурсу продовольчого зерна, в якій взяли участь голови райдержадміністрацій та райрад, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, районних інспекцій з якості та формування ресурсів сільгосппродукції, представники регіонального представництва Аграрного фонду України, зернотрейдери.
Під час наради було зазначено, що сьогодні прибрано більше 80% площ озимої пшениці, намолочено 380 тис. тонн зерна, з яких лише 80 тис. тонн здано у хлібоприймальні пункти. Крім цього, не виконується завдання з продажу зерна до держресурсів, не досягнуті домовленості про співробітництво між низкою хлібоприймальних підприємств області та Аграрним фондом України.
Юрій Ареф’єв заявив, що необхідно негайно розпочати процес формування регіонального ресурсу продовольчого зерна та закінчити його до 15 серпня поточного року, а також забезпечити виконання завдання з продажу зерна до Аграрного фонду України в обсязі 20 тис. тонн не пізніше 1 вересня поточного року.