24 липня 2007,11:48
Системі соціального захисту населення 10 років.

25 липня виповнюється 10 років з дня утворення Міністерства праці та соціальної політики України. «В єдиній системі держава сконцентрувала всі можливі соціальні види допомоги, підтримки, супроводу всіх вікових категорій населення», - зазначила на брифінгу начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. За її словами, на сьогодні в Луганській області у 34 територіальних управліннях праці та соціального захисту населення працює 7 тисяч спеціалістів, які реалізують соціальну політику з комплексних питань праці, соціальних виплат, гарантій та соціальних послуг. Елеонора Поліщук повідомила, що річний бюджет соціальної системи області на 2007 рік становить 207 млн. грн., у тому числі за рахунок субвенції з Державного бюджету - 48 млн. грн., за рахунок обласного бюджету – 160 млн. грн.
Окрім цього, за її словами, у зв’язку з тим, що фінансування державних програм не в повній мірі відповідає потребам наших громадян, за дорученням губернатора спільно з обласною радою розробляються цільові обласні програми щодо підтримки тієї чи іншої категорії громадян. Нещодавно на сесії обласної ради була затверджена обласна програма з соціального захисту «чорнобильців», і на серпень готується ще дві цільові програми щодо соцзахисту ветеранів ВВВ, ветеранів праці і осіб, які брали участь в локальних військових подіях, а також з соціальної підтримки осіб з обмеженими фізичними можливостями.
На сьогодні в органах праці та соцзахисту населення знаходиться майже 1,3 млн. електронних справ, по яких забезпечуються необхідні соціальні виплати громадянам Луганської області. Зокрема, близько 800 тис. пенсіонерів, 600 тис. пільговиків, 16,5 тис. «чорнобильців», 4 тис. підопічних інтернатних установ, 12 тис. самотніх громадян похилого віку, які обслуговуються через систему терцентрів.