30 серпня 2007, 10:18

На Луганщині проходитиме конкурс „Дитинство без туберкульозу!”

Фундація „Громадський рух „Українці проти туберкульозу” спільно з Міжнародною журналістською асоціацією „Здоров’я без кордонів” оголошує про впровадження програми „Дитинство без туберкульозу!” в рамках започаткованої раніше програми „Україна без туберкульозу”.
Відповідно до доручення Кабінету Міністрів України, на всій території України здійснювалися заходи місячника, приурочені до 24 березня – Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом. Відгуки з регіонів по закінченню цієї акції показали високу зацікавленість населення цією проблемою та нагальну необхідність продовження проведення постійної цілеспрямованої роботи щодо профілактики туберкульозу серед громадян України, особливо серед найбільш вразливої категорії населення – дітей та підлітків.
У вересні-жовтні 2007 року буде проведено комплекс інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на попередження туберкульозу серед дітей, шкільної та студентської молоді, зокрема, Всеукраїнський конкурс „Дитинство без туберкульозу!”. В рамках конкурсу будуть зібрані з усіх регіонів України дитячі малюнки, плакати, листівки, вірші, фотокартки, реферати, присвячені профілактиці туберкульозу серед дітей, підлітків та їх батьків, збереження здоров’я та життя українських громадян.