19 грудня 2007, 09:07

Дев’ять товаровиробників Луганщини незабаром почнуть виробництво нових продуктів харчування.

В ДП «Луганськстандартметрологія» відбулося чергове робоче засідання обласної дегустаційної комісії. 10 підприємств області представили на розгляд комісії зразки від 9 видів харчової продукції - 98 нових найменувань, серед яких: напівфабрикати заморожені, хліб, хлібобулочні та здобні вироби, кондитерські цукрові вироби, кекси, пряники, насіння та горішки смажені. Більшість представлених зразків одержали позитивну оцінку членів дегустаційної комісії.
АТЗТ „Луганськм’ясопром” в групі напівфабрикатів заморожених розробили рецептуру національної грузинської страви хінкалі – 100% натуральний продукт, який містить лише м’ясний фарш, спеції і суху петрушку.
ЗАТ СП „Агротон" м. Луганськ в рамках розширення асортименту продукції, розпочинає освоєння нових виробів без цукру з порошком стевії. (Довідково: стевіозид Е960 - підсолоджувач, білий кристалічний і гігроскопічній порошок без запаху з солодким смаком, приблизно в 100-300 разів солодше цукру; нерозчинний в гарячій воді. Одержують з очищеного соку рослини стевія. Застосовується для підсолоджування хлібобулочних виробів і безалкогольних напоїв. Має дозвіл МОЗ України).
Через невідповідність фактично представлених на розгляд комісії виробів вимогам рецептур (по набору сировини, оформленню виробів) повернуто на доробку торти та рулети ПП Полторацький С.І. м. Рубіжне. ПП «Чарівниця» і ПП Черепахіна Т.О. м. Луганськ представили на дегустаційну комісію зразки продукції (вироби бараночні, рулети), що за органолептичними показниками не відповідає вимогам нормативної документації і споживачів. Цим виробникам надані обґрунтовані рекомендації щодо коригування технологічного процесу, організації вхідного контролю сировини з тим, щоб забезпечити випуск продукції стабільної якості та безпечної для здоров’я громадян.
Таким чином, 9 товаровиробників Луганської області одержали дозвіл на початок виробництва нових продуктів харчування, а споживачі отримали можливість придбання 85 найменувань зовнішньо привабливих, поживних, а найголовніше, перевірених і безпечних виробів.
Чергове засідання ОДК заплановано на 20 січня 2008 року. Заявки надавати за тел. 93-52-68.