25 грудня 2007, 10:00

Луганський журналіст став призером Національного конкурсу на кращі і журналістські розслідування з протидії корупції в Україні.

Денис Киркач
Журналіст Луганської телерадіокомпанії „ІРТА” Денис Киркач посів третє місце у Національному конкурсі на кращі журналістські розслідування та авторські публікації з протидії корупції в Україні. Протягом вересня-жовтня тривав збір журналістських робіт для участі у конкурсі. На Національний конкурс було подано 481 журналістів з різних регіонів України. Серед них - 366 робіт представників друкованих та Інтернет-видань на номінації регіональних конкурсів та  96 – друкованих та Інтернет-видань і 19 робіт теле- і радіо-журналістів на номінації загальнонаціонального конкурсу.
Крім Дениса Киркача свої матеріали на конкурс представили три журналісти друкованих ЗМІ Луганська – Олег Перетяка, Валерій Жаровний та В'ячеслав Гусаков. 30 листопада в Луганську відбулася церемонія нагородження переможців регіонального етапу Конкурсу. Перше місце посів Олег Перетяка, друге – Валерій Жаровний, третє – В'ячеслав Гусаков.
21 грудня поточного року у Києві відбулося підведення підсумків Конкурсу та офіційна церемонія нагородження переможців у національних номінаціях. Серед 19 телевізійників та радійників третє місце на національному рівні посів Денис Киркач.
Національний конкурс на кращі опубліковані журналістські розслідування та авторські публікації з протидії корупції в Україні проводився з 1 вересня до 29 грудня 2007 року. Його організатор − Український освітній центр реформ за підтримки та фінансування Проекту „Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні” (MSI). Роботи конкурсантів оцінювалися у кількох номінаціях. На регіональному (обласному рівні): „Краще журналістське розслідування чи авторська публікація з протидії корупції в друкованих та інтернет-ЗМІ області”; нанаціональному рівні: „Краще журналістське розслідування чи авторська публікація з протидії корупції в регіональних засобах масової інформації України”, „Краще журналістське розслідування в національних друкованих та інтернет-ЗМІ України”, „Краще журналістське розслідування в національному телерадіоефірі України”, „Краще журналістське розслідування в регіональному телерадіоефірі України” та „Головний приз Національного конкурсу на краще журналістське розслідування чи авторська публікація з протидії корупції”.