26 грудня 2007, 08:32

На 2,7 млн. грн. скоротилася заборгованість із заробітної плати на підприємствах області.

За даними щотижневого моніторингу Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 21 грудня поточного року загальна сума заборгованості із заробітної плати скоротилася у порівнянні з попереднім тижнем на 2,7 млн. грн. або на 4,2% і склала 62 млн. грн.
На економічно активних підприємствах заборгованість зменшилася на 2,1 млн. грн. або на 8% і склала 23,2 млн. грн. На підприємствах комунальної та комунально-корпоративної форм власності борг зменшився на 2,8 млн. грн. або на 39% і становив 4,5 млн. грн. Виплачено заробітну плату працівникам ЛОКСТП “Луганськтеплокомуненерго” в сумі 811,3 тис. грн., МКП “Теплокомуненерго” – 1 млн. 116,8 тис. грн. (м. Луганськ), ВП “Спецбудмонтажуправління” ДП “Укрдонбасекологія” – 146 тис. грн. (м. Свердловськ), ВАТ “Свердловськекологія” – 35,1 тис. грн.
На підприємствах, які проходять процедуру санації або банкрутства, сума заборгованості скоротилася на 0,6 млн. грн. (2%) і склала 32 млн. грн.
Борги працівникам підприємств державної та державно-корпоративної форм власності становили 10,2 млн. грн. і збільшилися на 0,9 млн. грн. або на 10%. Це відбулося у зв’язку з утворенням боргів на державному вугледобувному підприємстві СП “Шахта Перевальська” ДП “Луганськвугілля” (1 млн. грн.).
Залишається не вирішеним у Міністерстві аграрної політики України питання відчуження майна ДП “Стрілецький кінний завод № 60” на користь знов утвореного підприємства Агрофірма “Агро”, після чого фірма зобов’язується погасити заборгованість із заробітної плати кінному заводу в сумі 550,9 тис грн.
Складна ситуація на ТОВ «Лисичанський завод гумових технічних виробів», де сума заборгованості станом на 20 грудня становить 4,3 млн. грн. Управлінням праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради у листопаді поточного року перевірено діяльність підприємства, за результатами якої матеріали надані до прокуратури міста для вжиття заходів прокурорського реагування.
Протягом останнього тижня скорочено заборгованість на ТОВ “Завод “Красний Луч” в сумі 150 тис. грн., на ТОВ “Рубіжанський Краситель” - 37,5 тис. грн.
На економічно неактивних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати склала 6,8 млн. грн.
З метою контролю за додержанням законодавства про працю спеціалістами управлінь праці та соціального захисту населення перевірено 27 підприємств. Для вжиття заходів, матеріали перевірок ДП “Комфорт” КП ЖЕК № 5 (м. Антрацит), “Брянківський електромеханічний ліцей”, ВП ГЗФ “Новопавлівська” (м. Красний Луч), ВАТ “Краснолуцький автобудзавод”, ТОВ “Індтри” (м. Лисичанськ) направлені до прокуратури на місцях.