27 грудня 2007, 11:45

З Новорічними святами привітали керівники Луганщини дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Обласне благодійне новорічне свято для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців шкіл-інтернатів відбулося сьогодні в Луганському державному цирку. На це свято з міст та районів області приїхали 1800 дітей. З Новим роком та Різдвом Христовим дітей привітали голова обласної державної адміністрації Олександр Антіпов та голова обласної ради Валерій Голенко. Кожна дитина отримала м'яку іграшку та солодощі, але головним подарунком від керівників області стала святкова циркова вистава.
Крім цього для дітей була організована ігрова програма «Новорічні грайлики», виступ дитячих колективів біля ялинки, зустріч с Дідом Морозом та Снігуронькою. До роботи з дітьми під час свята залучені волонтери та активісти Луганської обласної дитячої громадської організації «Лугарі».
Таке свято проводиться щороку в рамках благодійної акції «Руки надії». Саме для дітей, які не отримують від своїх батьків красивих подарунків та теплих поздоровлень обласна державна адміністрація, обласна рада організують веселе свято в цирку.
 
Святкові новорічні заходи на Луганщині розпочалися з 19 грудня. У всіх школах-інтернатах, навчально-виховних закладах, де виховуються діти-сироти, зустрічали Святого Миколая, який разом з обласною владою, місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, благодійними організаціями, шефами та спонсорами подарував дітям солодощі, іграшки, аудіо-відео апаратуру, комп’ютери, спортивне обладнання, одяг та взуття тощо. В цей день голова облдержадміністрації Олександр Антіпов відвідав Луганський обласний дитячий будинок №1 та дитячий будинок «Повір у себе». Губернатор поспілкувався із дітьми, привітав їх зі святами, вручив подарунки. Він запевнив, що обласна влада створюватиме всі необхідні умови для того, щоб діти-сиріти та діти, позбавлені батьківської опіки, відчували себе в цьому житті затишніше, і росли повноцінними громадянами нашої держави.