14 січня 2008, 09:22

Луганська обласна дегустаційна комісія провела перше робоче засідання в новому році.

Луганська обласна дегустаційна комісія розпочала свою роботу в 2008 році і провела перше засідання на АТЗТ «Луганськм’ясопром». Така форма організації заходу зумовлена тим, що це підприємство підготувало до поставлення на виробництво 75 найменувань напівкопчених і варених ковбас, сосисок, сардельок та м’ясних хлібів, які будуть виготовлятися за новими державними стандартами ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені.ЗТУ», ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. ЗТУ».
Зазначені стандарти офіційно будуть введені в Україні з 1 квітня 2008 року, проте підприємствам надано право вводити їх достроково при наявності необхідних умов. Головна особливість цих документів в тому, що всі ковбаси розподіляються на сорти в залежності від використаної сировини та технологічних добавок; в готовій ковбасі нормується мінімальний вміст білку, максимальний вміст жиру, граничні норми харчових добавок та показники безпеки гармонізовані з міжнародними нормами. Виробляти продукцію у відповідності з цими стандартами спроможні лише підприємства з високим рівнем організації виробництва і обов’язковою наявністю виробничої лабораторії, яка буде контролювати вміст жиру, білку і добавок в сировині, в напівфабрикатах та в готовій продукції.
Члени дегустаційної комісії розглянули зразки представленої продукції, перевірили склад сировини, харчових добавок і порівняли їх з вимогами ДСТУ та дали позитивну оцінку.
Чергове засідання ОДК відбудеться 10 лютого 2008 року. Заявки надавати за тел. 93-52-68.