За даними Державної інспекції з контролю за цінами в Луганській області, за першу декаду квітня поточного року на підприємствах торгівлі відбулося зниження роздрібних цін на цукор-пісок на 3,1%, на продовольчих ринках на 6,6%, що обумовлено зниженням відпускних цін у оптових постачальників.
Подальше зниження середніх роздрібних цін спостерігалося на яйця курячі за рахунок зниження оптово-відпускних цін окремими товаровиробниками області. Зниження цін на яйця відбулося у наступних розмірах: на підприємствах торгівлі - на 2,1%, на продовольчих ринках - на 1,5%.
Знизилися ціни на молоко на 0,8% та молочні вироби: сир кисломолочний - на 4,1%, сметану - на 5,5%.
Втім продовжувалося підвищення середніх роздрібних цін на птицю (кури) за рахунок подальшого підвищення товаровиробниками оптово-відпускних цін на м'ясо курчат бройлерів, що обумовлено тенденцією щодо зростання цін на комбікорм. Внаслідок чого, рівень роздрібних цін на птицю (кури) на підприємствах торгівлі підвищився на 2,3%, на продовольчих ринках - на 1,5%.
На підприємствах торгівлі зафіксовано підвищення середнього рівня роздрібної ціни на крупу манну на 4,5% та рис на 6,2%, обумовленого підвищенням відпускних цін оптовими посередниками, які здійснюють дрібне фасування круп. Підвищення середніх роздрібних цін на макаронні вироби відбулося на 2,2% за рахунок підвищення оптово-відпускних цін окремими товаровиробниками області.
На продовольчих ринках області протягом першої декади квітня спостерігалося підвищення середніх роздрібних цін на яловичину – на 2,3%, свинину – на 6,1% та сало – на 0,5%.
Також зафіксовано зростання середніх роздрібних цін на капусту білоголову, моркву, буряки. Ціни на яблука зросли в середньому на 9%. Зниження середніх роздрібних цін спостерігалося на картоплю на 1,4% та цибулю ріпчасту на 2,3%.
|