14 квітня відбулося четверте в цьому році робоче засідання обласної дегустаційної комісії в спеціально обладнаному приміщенні ДП «Луганськстандартметрологія» за участю відповідальних фахівців Головного управління економіки, агропромислового розвитку облдержадміністрації, облСЕС, Головного Луганського управління у справах з захисту прав споживачів.
13 підприємств області представили на розгляд комісії зразки від 6 видів харчової продукції - 108 нових найменування, серед них: вода питна, хліб, напівфабрикати з м’яса птиці заморожені, ковбаси, кекси, печиво тощо. Більшість зразків отримали позитивну оцінку провідних фахівців - членів ОДК і рекомендовані до постановки на виробництво, а документацію (технічні умови, рецептури і технологічні інструкції) до затвердження. Відомий в Україні виробник безалкогольних напоїв ПП ”Завод продтоварів ”Каре” успішно починає освоювати виробництво борошняних кондитерських виробів. На це засідання комісії підприємство представило 6 найменувань оригінальних кексів, зокрема з цукатами, горіхами і іншими нетрадиційними наповнювачами. ТОВ ”ВІАТ” м. Луганськ розширює асортимент здобного печива і затвердили листкове печиво з різними начинками вироблені на автоматизованих лініях. Схвалення комісії отримали і інші підприємства регіону.
Трьом підприємствам-виробникам через незадовільний зовнішній вигляд окремих найменувань продукції, в наслідок порушення технологічних режимів рекомендовано доопрацювати недоліки і представити продукцію на наступне засідання комісії.
Чергове засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії відбудеться 20 червня 2008 року. Заявки надавати за тел. 93-52-68.
|