За даними ДП "Луганськстандартметрологія", з метою недопущення надходження на споживчий ринок незаконно ввезених, недоброякісних і фальсифікованих продуктів харчування (зокрема китайського виробництва) здійснено контроль за додержанням стандартів при зберіганні продукції на 29 оптових підприємствах регіону.
Характерне порушення при оптовій реалізації продукції – незадовільна організація приймального контролю продуктів харчування (неналежне маркування, відсутність сертифікатів відповідності і якісних посвідчень).
Спеціалістами управління значна увага приділялася контролю якості продукції на малих підприємствах регіону (біля 65 % від загальної кількості перевірених). На 51 з 63 міні-цехів, пекарень з виробництву хлібобулочних, кондитерських виробів, м’ясних напівфабрикатів, рибної продукції, безалкогольних напоїв тощо виявлені порушення вимог стандартів норм і правил.
Основні причини порушень – незабезпеченість малих підприємств та міні-цехів нормативною і технологічною документацією, недодержання технологічної дисципліни, порушення рецептур при закладці компонентів, незадовільний операційний та приймальний контроль за якістю готової продукції, відсутність атестованих лабораторій, невідповідне маркування та пакування тощо. За результатами перевірок, харчовими підприємствами усунені виявлені недоліки та порушення, до порушників вжиті заходи правового впливу.
|