10 вересня 2008, 15:09

Одне з першочергових завдань облдержадміністрації – реалізація державних гарантій і конституційних прав дітей-сиріт. - Володимир Заблоцький.

 «Облдержадміністрація вважає одним з першочергових своїх завдань реалізацію державних гарантій і конституційних прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування», – про це заявив заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький в ході зустрічі з представниками Фонду «SOS – Kinder Dorf International». Під час зустрічі з керівником проекту«SOS – Kinder Dorf International» Угуром Зейналлом були обговорені питання ранньої профілактики сирітства, повернення дітей у сім’ю, втілення різних методів вирішення проблеми соціального сирітства, які вже дали позитивні результати в інших регіонах.
«Ми досягли домовленостей щодо проведення в нашій області моніторингу. За його результатами керівництво Фонду прийматиме рішення, щодо найбільш важливих програм саме для нашого регіону, а також щодо втілення певних проектів», – зазначила за підсумками зустрічі начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ірина Цимбал.
За її словами, на Луганщині активно йде процес реформування системи державної опіки над дітьми цієї категорії. «Ми постійно перебуваємо в пошуку інноваційних підходів до проблеми подолання соціального сирітства, вивчаємо міжнародний досвід, залучаємо до співпраці українські та міжнародні неурядові організації. Такі завдання ставить сьогодні перед нами голова облдержадміністрації Олександр Антіпов», – підкреслила Ірина Цимбал.

Луганщина активно співпрацює з Фондом «SOS – Kinder Dorf International» з 1998 року.