16 вересня 2008, 10:20

На 1,2 млн. грн. скоротилася заборгованість із заробітної плати на підприємствах Луганщини протягом тижня.

За даними щотижневого моніторингу Головного управління праці та соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, станом на 12 вересня 2008 року, загальна сума заборгованості із заробітної плати у порівнянні з попередньою звітною датою (05.09.2008) скоротилася на 1,2 млн. грн. (2,1 %) і склала 55 млн. грн.
На економічно активних підприємствах заборгованість зменшилася на 1,2 млн. грн. (або на 5,7 %) і становила 20 млн. грн. Відсутні борги працівникам економічно активних підприємств Антрацитівського, Біловодського, Новоайдарського, Новопсковського, Краснодонського, Попаснянського, Слов’яносербського, Старобільського, Міловського, Марківського та Троїцького районів.
Борги з виплати заробітної плати працівникам підприємств державної та державно-корпоративної форм власності – 5,8 млн. грн. – залишилися на рівні попередньої звітної дати. Протягом тижня суттєво не змінилася заборгованість на вуглевидобувних підприємствах області: ДП “Краснолуцьке шахтопрохідницьке управління” – 593,9 тис. грн., “Збагачувальна фабрика “Новопавлівська” (м. Красний Луч) – 242,3 тис. грн., Шахтоуправління “Луганське” – 1415 тис. грн. Збільшилися борги працівникам ВАТ “Трест “Свердловськшахтобуд” – на 24 тис. грн. і складають 409 тис. грн., утворилися борги на ВП “Шахта “Вергілівська” ДП “Луганськвугілля” (м. Брянка) – 236,4 тис. грн.
На підприємствах комунальної та комунально-корпоративної форми власності сума боргу зменшилася на 0,2 млн. грн. (3,3 %) і склала 5,9 млн. грн. У порівнянні з минулим тижнем суттєво не змінилися борги на ЛОКПП “Луганськоблпаливо” – 321 тис. грн., ЛОКП "Луганськтеплокомуненерго” (м. Луганськ) – 32 тис. грн., КП “Краснодонтеплоенерго”– 468,5 тис. грн., КП “Краснодонводоканал” – 498,6 тис. грн.; КП “Перевальськтепло” – 349,6 тис. грн. 
На рівні попередньої звітної дати залишаються суми боргу на підприємствах, які проходять процедуру санації або банкрутства сума боргу – 32,5 млн. грн., по економічно неактивних підприємствах – 2,5 млн. грн. 
Спеціалістами управлінь праці та соціального захисту населення перевірено десять підприємств. Для вжиття заходів до керівників, які порушують законодавство про працю, матеріали перевірок підприємств:, “Управління водно-каналізаційного господарства” (м. Красний Луч), ВП “Комсомольська” ДП “Антрацит” (м. Антрацит) направлено до органів прокуратури на місцях.