18 вересня 2008, 08:30

У містах та районах області: Красний Луч

● 12 вересня відбулися урочисті збори та міське свято "Живи, наш Красный Луч родной!", присвячені Дню міста. В урочистостях взяли участь народний депутат України В.Ландік (Партія регіонів), міський голова М.Антощенко, його заступники, депутати обласної та міської рад, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та Краснолуцького міськвиконкому, делегати з м.Городок Львівської області, представники підприємств, установ та організацій, міст та селищ громади, місцевих осередків політичних партій, громадських організацій, духовенства, творчих колективів та ЗМІ (1 тис. осіб). Під час урочистих зборів відбулося вшанування Почесних громадян міста, вручення їм знаків "Почесний громадянин" та цінних подарунків.
● 13 вересня у рамках заходів, присвячених Дню міста, відбулися спортивні змагання з шашок, волейболу, гирьового спорту, футболу серед юнацьких команд, вуличного баскетболу серед юнацьких команд та команд дорослих, а також міська естафета серед учнів шкіл, ПТУ та студентів технікумів. У змаганнях взяли участь близько 800 осіб. Цього ж дня пройшли виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва "Мальовничий ярмарок талантів Краснолуччя", виставка квіткових композицій, концертна програма "Співаю, моє Краснолуччя". На майдані Палацу культури проводилася також святкова концертна програма "Этот город нельзя не любить".
● Станом на 1 вересня темп росту випуску промислової продукції у порівнянні з відповідним періодом 2007 року складає 104,7%, у тому числі у видобувній промисловості – 102,4%, переробній – 107,7%. Провідна роль з випуску продукції належить підприємствам вугільної галузі, її обсяг складає 51,4% від загального обсягу випущеної продукції. Видобуто 774 тис. тонн вугілля, відпущено готового вугілля 425 тис. тонн.
● Станом на 1 вересня середньомісячна заробітна плата в цілому у місті складає 1614 грн., зокрема, у промисловості – 1904 грн., у видобувній галузі – 2284 грн., у переробній - 1050 грн., у будівництві – 1620 грн., у торгівлі - 800 грн.
● Станом на 1 вересня заборгованість із заробітної плати в цілому на підприємствах Краснолуцької територіальної громади складає 5,2 млн. грн. Зниження заборгованості з виплат у порівнянні з початком року складає 39,4% або 3362,1 тис. грн. Кількість робітників, яким своєчасно не виплачено заробітну плату, складає 1089 осіб. З цього питання перевірено 151 підприємство та організація. Направлені до прокуратури міста 38 актів перевірок. Притягнуто до відповідальності за порушення законодавства про оплату праці 18 осіб зі складу керівництва підприємств.
● Станом на 1 вересня загальна заборгованість підприємств, установ, організацій, бюджетних підприємств та населення Краснолуцької територіальної громади з оплати комунальних послуг (з урахуванням минулих років) складає 70012 тис. грн. Зокрема, борги населення склали 40497,9 тис. грн., підприємств – 29240,8 тис. грн., бюджетних підприємств – 273,3 тис. грн.