18 вересня 2008, 09:45

На 72% зменшилася заборгованість по зарплаті на підприємствах Перевальського району протягом місяця.

Більш ніж на 70% зменшилася заборгованість по зарплаті на підприємствах Перевальського району. На початок вересня вона становила 726,5 тис. грн., що на 71% менше показника початку року та на 72% менше ніж у минулому місяці.
Заборгованість економічно активних суб’єктів господарювання у загальній структурі боргу займає 83,7%, підприємств-банкрутів – 16,3%. На економічно активних підприємствах заборгованість із заробітної плати становить 608,4 тис. грн., що на 74,7% менше показника початку року.
Заборгованість із заробітної плати на підприємствах-банкрутах складає 118,1 тис. грн., що на 20,6% або на 20,2 тис. грн. більше показника початку року. У порівнянні з показником серпня очікується збільшення боргів у галузі виробництва електроенергії, газу та води (МКСТП "Перевальськтепло") на 23% або на 65,3 тис. грн. Зменшення боргів очікується в обробній галузі на 19,6% або на 37,7 тис. грн., у галузі операцій з нерухомістю на 29,7% або на 44 тис. грн.
Планують повністю розрахуватися з боргами із заробітної плати підприємства будівельної галузі (Філія "Перевальський райавтодор"), вугільної галузі (ВП "Шахта ім.Артема" ДП "Луганськвугілля", ВВП "Шахта "Никанор-Нова" ДП "Луганськвугілля" та ДП "Шахта "Перевальська"), галузі виробництва машин та обладнання (ВП "РМЗ" ДП "Луганськвугілля"), транспортної галузі (ВП "Автобаза" ДП "Луганськвугілля"), галузі оптової та роздрібної торгівлі (ВП "Управління ПЗП" ДП "Луганськвугілля") та комунальні підприємства (КП "Перевальське ЖКО").