19 вересня 2008, 15:10

Президент України Віктор Ющенко прибув на Луганщину з робочим візитом.

Президент України Віктор Ющенко прибув на Луганщину з робочим візитом. В Луганську Глава держави візьме участь в урочистостях з нагоди 70-річчя утворення області.
Віктор Ющенко відвідав Алчевськ, де прийняв участь у пуску другого конвертора на Алчевському металургійному комбінаті. Президент також поспілкувався з керівництвом та інвесторами комбінату.
Також під час відвідування Луганщини Президент України вручить державні нагороди видатним представникам різних сфер діяльності, що працюють в Луганській області.
З введенням в експлуатацію нового другого конвертера на Алчевському металургійному комбінаті, підприємство отримує можливість працювати з подвійною силою. Два 300-тонних конвертера – основа киснево-конвертерного цеху. На Алчевському металургійному комбінаті був використаний передовий досвід світових гігантів виробництва сталі, який  показує, що саме такий технологічний ланцюжок: виплавка сталі в конвертері, позапічна обробка сталі в ковші і розливання на МБЛЗ є на сьогоднішній день найбільш конкурентоспроможною і рентабельною. При проектуванні і будівництві були враховані найсучасніші і прогресивніші розробки в області металургії сталі; всі технологічні процеси автоматизовані, комплексно вирішені питання екології.