24 вересня 2008, 12:55

Спартакіада "Спортивні сходинки дитинства" для дітей-сиріт пройшла сьогодні на Луганщині.

Сьогодні у Станично-Луганському районі в с. Макарове пройшла спартакіада "Спортивні сходинки дитинства" для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У спартакіаді взяли участь діти з 9 міст та районів області. Організатором заходу виступила служба у справах дітей облдержадміністрації. У рамках спартакіади пройшли конкурси на кращу організацію команди, спортивні змагання та концерт. Переможці змагань були нагороджені цінними подарунками та дипломами. Усі діти, запрошені на свято, отримали заохочувальні подарунки від облдержадміністрації.
У спартакіаді взяли участь діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, з міст Краснодону, Ровеньки, Стаханова, Сєверодонецька, а також, Лутугинського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського та Станично-Луганського районів області.
У грудні 2006 року була прийнята Регіональна програма соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2007-2011 роки, основною метою якої є поліпшення їх становища, створення належних умов для фізичного, інтелектуального і духовного розвитку, підготовка до самостійного життя.
Основними напрямками подолання сирітства є соціально-правова підтримка дітей, які залишилися без піклування батьків, вжиття комплексу заходів щодо їх соціальної адаптації, забезпечення інтеграції зусиль обласних та місцевих органів виконавчої влади, установ та організацій, спрямованих на захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.