25 вересня 2008, 15:50

Перший заступник губернатора Юрій Ареф’єв взяв участь у святкуванні Дня машинобудівника.

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Ареф’єв взяв участь в урочистих зборах працівників ХК «Луганськтепловоз» з нагоди Дня машинобудівника.  Святкування відбулося напередодні професійного свята, яке відзначатиметься 28 вересня.
Як зазначив перший заступник губернатора Луганщини, машинобудування є одним з найперспективних напрямків розвитку економіки нашого регіону. З 2001 року темпи виробництва продукції машинобудування підприємствами області постійно нарощуються, а з 2002 року галузь розвивається випереджаючими темпами порівняно з промисловістю області в цілому. За останні півроку обсяг виробництва продукції машинобудування зріс на 40,9 %. Виробництво машин та устаткування збільшено більш ніж на чверть, транспортних засобів та устаткування – більш ніж наполовину. 
У січні-липні 2008 року підприємствами галузі реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на 2682,2 млн. грн., що на 1240,2 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Найбільша частка цієї продукції - 78,1 % - належить транспортному машинобудуванню.
У першому півріччі 2008 року на розвиток підприємств машинобудування спрямовано 60,4 млн. грн., що складає 1,8 % загального обсягу інвестицій в основний капітал по області. Вагому частку (81,9 %) обсягів капітальних вкладень використано на придбання машин, обладнання, інструменту та інвентарю. Витрати на будівельні і монтажні роботи становили 15,1 % усіх інвестицій у галузь.
Всього в Луганській області у машинобудуванні зосереджена п’ята частина промислових підприємств, на яких зайнято 39,3 тис. осіб або 14,7 % від загальної чисельності працюючих у промисловості. Кожному з працівників в першому півріччі 2008 року в середньому було нараховано заробітної плати 1672 грн., що майже наполовину більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Порівняно з січнем 2008 року, розмір заробітної плати машинобудівників зріс на 12,5 %, або на 186 грн.