01 жовтня 2008, 11:58

Луганські харчові підприємства отримали дозвіл на випуск 28 нових продуктів.

28 нових найменувань харчової продукції одержали схвалення і рекомендацію до серійного виробництва і реалізації за результатами засідання обласної дегустаційної комісії. Про це повідомляє ДП «Луганськстандартметрологія». На розгляд комісії 8 підприємств області представили зразки від 6 видів харчової продукції – 35 нових найменувань. Серед них хлібобулочні та кондитерські (цукристі, борошняні) вироби, насіння соняшника смажене, сніданки сухі та пиво.
Обласна дегустаційна комісія винесла рішення доопрацювати деякі технологічні моменти луганською філією «Свіжість» ТОВ «ЛІА – ЛТД» у серійному виробництві традиційного торту «Наполеон», торт відповідав своїй назві за всіма показниками виробництва та технологією. Також на доопрацювання нові кондитерські вироби виробництва ПП Черепахіна Т.О. м. Луганськ (кекси з начинками на італійських сумішах рослинних жирів та тортик «Черепашка» не відповідали вимогам українських якісних стандартів щодо смаку та хімічних показників) та смажене соняшникове насіння виробництва ПП Дудін Г.П. зі Станично-Луганського району, яке через погано налагоджене нове обладнання містило багато нерівномірно просмажених та горілих зерен. 
Високі бали за органолептичні показники одержали козинаки з соняшника, арахісу та кунжуту ПП Протасова В.В. зі Стаханова, який розпочинає їх виробництво на відтворених площах колишньої Попаснянської харчосмакової фабрики, за радянськими рецептами та нові сорти пива «Бир Хофф», вироблені в Луганську ФОП Маслянський О.В. Світле, янтарне, червоне, темне та «Преміум» пиво цієї марки зварено провідним пивоваром колишнього Луганського пивзаводу на новій міні пивоварні.
Всього з 35 представлених найменувань 7 повернуті на доробку, з урахуванням виявлених в ході роботи комісії недоліків, та одержаних рекомендацій з їх виправлення. 28 нових найменувань продукції визнані якісними та безпечними і одержали схвалення і рекомендацію до серійного виробництва і реалізації.