25 листопада 2008, 10:10

На випуск 181 нового продукту отримали дозвіл луганські харчові підприємства.

181 нове найменування продукції визнано якісним та безпечним і одержало схвалення і рекомендацію до серійного виробництва і реалізації на засіданні обласної дегустаційної комісії ДП «Луганськстандартметрологія», що відбулося 18 листопада 2008 року.
11 підприємств області представили на розгляд комісії зразки 8 видів харчової продукції – 185 нових найменувань. Серед них вода питна, хлібобулочні та кондитерські вироби (печиво, кекси, торти), насіння соняшника смажене; напівфабрикати охолоджені з м’яса, м’яса птиці та субпродуктів, сніданки сухі – хлібці хрусткі тощо.
Більшість підприємців одержали позитивну оцінку представлених зразків та одержали дозвіл на виробництво і постачання в торгівельну мережу своєї продукції. Повернуто на доробку 4 найменування продукції, які не відповідали вимогам стандарту (торт «Наполеон» ПП «Едікт», м. Алчевск; хліб з пшеничного борошна вищого сорту та здобні булочні вироби ПП Саакян В.Г. Сватівського району). Як було з’ясовано на засіданні комісії на підприємстві відсутній технолог-фахівець, що і спричинило зазначені порушення. Цим виробникам надані обґрунтовані рекомендації щодо коригування технологічного процесу, організації вхідного контролю сировини з тим, щоб забезпечити випуск продукції стабільної якості та безпечної для здоров’я громадян.
Наступне засідання обласної дегустаційної комісії намічене на грудень поточного року.