26 листопада 2008, 09:20

Нові стандарти маркування для споживачів дослідили фахівці харчових підприємств Луганщини.

З метою підвищення кваліфікації та інформованості персоналу харчових підприємств області ДП «Луганськстандартметрологія» провело 20 листопада інформаційно-практичний семінар. У заході взяли участь технологи, менеджери з продажу продуктів харчування, представники громадської організації «Союз споживачів України» та інші зацікавлені фахівці підприємств харчової галузі – всього 115 фахівців від 71 харчового підприємства.
Вони обговорили новий стандарт України ДСТУ 4518:2008 «Продукти харчові. Маркування для споживачів», що було введено в дію з 1 листопада поточного року, а також проаналізували підходи і принципи його практичного застосування.
Під час заходу були підняті питання значення маркування харчової продукції, міжнародних вимог і перспектив та роль громадських організацій в формуванні споживчої обізнаності. Проведено аналіз результатів державного нагляду за дотриманням стандартів, норм і правил в Луганській області в поточному році тощо.
В другій частині семінару фахівці відділу держнагляду в харчовій промисловості і сектору по сприянню підприємництву та споживчої політики провели детальне вивчення стандарту ДСТУ 4518:2008 «Продукти харчові. Маркування для споживачів», надали приклади його практичного застосування і відповіли на численні запитання підприємців.
Задля щонайшвидшого інформування населення щодо сучасних вимог до маркування харчової продукції заплановано провести до кінця 2008 року аналогічний семінар для представників районних, міських громадських організацій по захисту прав споживачів та інших зацікавлених осіб.