26 листопада 2008, 15:15

За підтримки облдержадміністрації в Луганську пройшли змагання з легкої атлетики на призи учасників Олімпійських ігор.

За даними управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, 20 – 21 листопада 2008 року пройшли відкриті обласні змагання з легкої атлетики на призи луганчан – учасників Олімпійських ігор у Луганському легкоатлетичному манежі «Динамо». Заходи проводилися за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного відділення НОК України і федерації легкої атлетики.
Метою змагань є розвиток легкоатлетичного спорту, пропаганда олімпійських ідеалів і здорового образу життя, виявлення перспективних молодих легкоатлетів для подальшого спортивного удосконалювання, стимулювання масової спортивної роботи, формування збірної команди області, а також підведення підсумків роботи ДЮСШ, СДЮШОР області з розвитку легкоатлетичного спорту.
Програма змагань для жінок складалася із 5 видів – бігу на 60 м, 500 м, 1000 м, 60 м с\б та стрибків у довжину. Чоловіки змагалися у бігу на 60 м, 500 м, 3000 м, 2000 м з\п, 60 м з\б, стрибках у висоту, штовхання ядра та в п`ятиборстві.
В змаганнях прийняли участь 217 спортсменів із 13 міст та районів Луганської області, вихованці ДСШ та СДЮШОР. До участі у змаганнях допускалися спортсмени кваліфікації 3 спортивного розряду та вище.